Wednesday, December 29, 2010

Jangan menipu okeh?

Ayah aku baik la plak ajak pergi tengok wayang. hua3 pagi tadi ayah aku booking ticket masuk wayang online ja la, dah tak sempat kelam kabut gilaa xD . Ingat nak pergi Sunway Pyramid dekat ja. tapi dah terlepas plak timing nak tengok cerita Kak Limah Pulang Ke Rumah. (Betul ke? <--) Last2 pergi IOI Mall kat Puchong. Pastu aku nak gi tandas plak lahh plak, Lol. pastu pergi makan jap while tunggu cerite tu start. Then, dah masuk. Cerita tu memang lawak gile ah. Budak perempuan belakang aku ni memekak gile. Aku dengar suara die je gelak lebih -.-'' aku nak gelak pun takleh sebab aku nak pergi tandas lagi. Dari start cite tu aku mmg nak g tandas, dah siap ajak adek aku. dia kata kau pergi lah sendiri. aku malas nak pergi sndiri aku tunggu la smpai habes crite tu dh la sejukk adess. Pastu singgah Popular jap beli buku wkaka. aku beli buku 'Lawak Cambest ngn Detik Tengah Malam'. adek aku beli buku lawak kampus ngn ape tah lagi satu tu. Yang lagi sorang tu beli komik cinta2 apa entah Lol.


Ni plak cerita pasal adik aku yg standard 6 tuh dia dapat 5A. wow congrats! hahaha dia mohon MRSM Alor Gajah, Melaka. Ayah aku mintak tolong la kat kwan dia. Dia ni kire macam kerja kt MRSM tu gk ah. ape ntah orang panggil.
Aku ckp kat adek aku, ko jgn bajet sngat bukan confirm lagi ko boleh masuk ke tak. Pastu dia ckp diam ah, aku lg pndai dari ko mesti dapat masuk nyee. Cis, agak kurang ajar juga ya. Semalam, agak kecewa adik aku sebab kwan ayh aku kata anak ko maybe takleh masuk pasal gaji terlalu besar sngat (besar sgt ke -.-''). kalau ko nak kasi anak ko masuk, ko kene guna gaji pencen apa ntah aku pun tak fham. mean tipu lah tu en. aku ckp ah. ha gunalah! pastu ayh aku kata klau kau tipu, nana (adek aku) tu bile die dah berjaya gaji besar mana pun tetap ada je masalah sebab tak berkat kau belaja. KAU MENIPU. patutnye orang lain yg dapat tapi ko tipu kau yg dpat. Hua3 mak aku kata, mm mohon sekolah sains jelahh ataupun sekolah Sri Aman (P), ko jgn skolah ngn kakak ko tu (aku la ==') sekolah campur2. cis, hina sangat ke skolah aku? skolah aku pun ada yg pndai tahu!. And congratulation Malaysia sudah menang ^_^



4 comments:

Cik Ezy said...

hantu kak limah balik rumah mmg best..
hee..
suke giler cite 2..
rase nk tgok lg je..
hehek

HonEyBuNNy said...

yeahhhh...malaysia mng..hehhe

A.D.A.M. said...

Takpe. Skolah2 mana2 pun, kalo kita usaha lebih, insyaAllah kte dpt. =D Doa2 yg terbaik. hehe

Raji berkata said...

hahaha aah ad btolnya juga tuh ;D
xpe kalau ad usaha kt mana2 pun bole berjaya
ala form 3 bole msuk hape MRSM ;P

Post a Comment