Wednesday, December 15, 2010

Perigi dan timba?

Hmmp, tadi aku tengok cerita Seribu Kali Cinta
Alaa yang Akasia setiap pukul 6:30 petang tuh hua3.
Kenal tak Cat Farish? nama agak pelik skit. =='
Apa kena mengena dengan tajuk entri kali nih dengan cerita tuh?
Meh lah aku nak cito sikit nih. Cat Farish nih cakap dekat sorang prmpuan nih
"zaman sekarang dah moden kak oi, timba skang lepak jeh.. perigi yg dtang cari."


Tengok zaman skrang ada betul juga dialog kat atas tuh. Yelaa, tengok mcam2 kes keluar paper doh.
Nowdays, nothing is impossible. So kepada remaja-remaja yang tengah baca blog aku nih, nak nasihat 
sikit lah. (perempuan sahaja) kalau nak pilih laki mestilah mempunyai personaliti yang baik dan BERIMAN.
aku pun sudah didesak oleh Pak raji untuk update. (gurau jee XD) Aku pun terfikir lah, nak merujuk dalam
internet. So, ini aku nak tunjuk ;


Terdapat tiga jenis cinta iaitu :-


1) Cinta nafsu.
    Lelaki menyukai wanita kerana kecantikan fizikal

2) Cinta nak guna.
    Lelaki mahukan wanita itu kerana kedudukan, kecantikan untuk kepentingan dirinya.


3) Cinta ikhlas.
   Datang dari hati. Cinta ikhlas ini mewujudkan perasaan debar dan ada kalanya berpeluh-peluh apabila berjumpa, tidak berani bertentang mata dan perbuatan menjadi tidak tentu hala. Ini kerana wujudnya getaran antara dua jiwa. 


so girl? lelaki yang mna kau rasa kau nak. and for boys, selalunya aku nampak lelaki ada ciri-ciri nombor 1.
hahah jangan marah la iye.. Aku nih dah macam doktor cinta pula XD. 



9 comments:

Raji berkata said...

aah lah.. dorg xtahu ker yg dh tua nanti segala kecantikan akan berubah ;D
(err mcm lah aku xcmtu =.=)

hurm.. agk2nya aku nombor berapa eh o.O"

ps: hahaha ak desak ke xD
nasihat je kot huahua

Eiqaa said...

whoa , btol la >__<

ANATI SOKI said...

skrg dah banyak cinta nafsu.. haaaish..

Cikbelog said...

zaman skang banyak cinta nafsu.Tu yang melimpah ruah anak2 kecik tepi2 jalan,depan masjid,dalam tong sampah..

Cik Ezy said...

ssh la nk carik laki baek skrg..
huhu

yuyuEyuliaNa said...

zaman sekarang susah nak ckp kan?
kalo xde duet pun susa jgk.
iskh, tataw la. eceh. hee

HonEyBuNNy said...

mcm2 terjadi kerana cinta kan....heheh

✿....rossa alina....✿ said...

ai nak yang berpeluh2 tu...hehehehe..skrg kalo jmpe cik abang ai,jantung dup dap dup dap je...padahal dah selalu jumpe..kuikuikui..

A.D.A.M. said...

laki pompuan sume pun nak cinta ikhlas kan. :)

Post a Comment